Onnea Antti Paakkari RAP-pätevyydestä
Kun asunto-osakeyhtiö päättää investoida mittavaan peruskorjaukseen tai muuhun remonttiin, on eduksi, että rakennuttaminen on ammattimaisissa käsissä. IdeaStructuralla rakennuttamista ja projektinjohtoa on vienyt viime vuosina eteenpäin Antti Paakkari. Sen lisäksi, että työ vie toisinaan kaupunkikeskustojen ullakkohuoneistoihin, myös vapaa-aikanaan Paakkari hakeutuu mielellään korkeille, base-hypyt mahdollistaville paikoille.
Osaavalla rakennuttajalla on lähes aina vankka näkemys myös suunnittelusta. Jos lisäksi kokemukset ovat karttuneet vaikkapa kuntotutkimusten tekemisestä ja LVIS-tekniikan perusasiat ovat hallinnassa, ollaan jo aika lähellä peruskorjauksissa tarvittavan rakennuttamisosaamisen optimia. IdeaStructurassa tällainen paketti konkretisoituu muun muassa Antti Paakkarissa.
Paakkari tuskin itse tekisi näin suurta numeroa tekemisistään, ellei sitä varta vasten tulisi kysyneeksi; ammattitaito ja sen käyttö asiakkaiden projekteissa puhuvat puolestaan. Määrätietoinen, runsaat neljä vuotta kestänyt työ IdeaStructurassa on jo tuottanut runsaasti onnistuneita korjausprojekteja.
”Viime aikoina hankkeissa on korostunut myös projektinjohdollinen näkökulma. Kun hankkeet on usein järkevää pyrkiä viemään läpi minimiajassa ja kun eri hankkeita halutaan yhdistää suuremmiksi kokonaisuuksiksi, tarvitaan ammattitaitoa päätöksenteossa ratkaisemaan, mikä kulloinkin on järkevää ja realistista”, Paakkari toteaa.
Projektinjohdollista näkökulmaa Paakkari on hionut täydentäessään ammattitaitoaan suorittamalla RAP-pätevyystutkinnon, joka kuuluu FISE Oy:n pätevyystoimintaan. Sen läpikäytyään Paakkari kertoo oppineensa paljon lisää rakennuttamisesta: niin sopimustekniikasta ja rakennushankkeiden erilaisista toteutusmuodoista kuin myös projektien johtamisesta sekä tilaajan ja urakoitsijan vastuista.
LVIS ja extreme-lajit hallinnassa
Rakenne- ja rakennustekniikan asiantuntijana työuransa aloittanut Antti Paakkari kertoo olleensa aina innostunut oppimaan ja kokeilemaan uutta. Tämä on helppo uskoa, kun tarkastelee hänen työuraansa ja myös vapaa-ajankäyttöään.
”Projektinjohtajana ja rakennuttajakonsulttina ei voi kehittyä, ellei ole valmis oppimaan uutta. Laaja-alainen näkemys rakentamisesta ei riitä, jos LVI- ja sähkötekniikasta ei ole edes perustietoja. Pidän näiden perustietojen hankkimista välttämättömänä, jotta voi uskottavasti toimia projekteissa tilaajan edunvalvojana”, Paakkari sanoo.
LVIS-tekniikkaan perehtyminen ei ehkä vaadi poikkeuksellista rohkeutta, mutta tekniikan tajua ja oppimishaluista luonnetta se vaatii – kokonaisnäkemyksen lisäksi.
”On hyvä muistuttaa asiakasta esimerkiksi siitä, että sähköremontti kannattaa lähes aina teettää samaan aikaan kuin linjasaneerauskin”, Paakkari toteaa.
Vapaa-aikanaan Paakkari, päiväsaikainen tilaajan edunvalvoja, suuntaa säännöllisesti rohkeutta, monien mielestä uhkarohkeutta vaativien harrastustensa pariin. Hän aloitti laskuvarjohypyt jo parikymppisenä, samoihin aikoihin kuin oli pohjustamassa rakentamisen ammattilaisen uraansa insinööriopinnoilla ammattikorkeakoulussa.
”Base-hyppy, hyppääminen korkealta kiinteän alustan päältä, alkoi kiinnostaa myöhemmin. Itse olen hypännyt korkeimmat hypyt Sveitsissä 750-metriseltä kalliolta. Suomen korkein hypättävä kallio sijaitsee Repoveden kansallispuistossa. Kyseisellä kalliolla on valitettavasti korkeutta ainoastaan 37 metriä, joka alkaa olla minimikorkeus, mikäli haluaa pitää riskin vielä hallittavana”, Paakkari kertoo.