fbpx

Kosteudenhallinta

Kosteustekninen turvallisuus laadun vahvistajana

Tarjoamme kosteudenhallintakoordinaattorin palveluja sekä uudis- että korjaushankkeisiin. Korjausrakentamiseen erikoistuneena asiantuntijayrityksenä meillä on paljon annettavaa korjauskohteiden kosteudenhallintaan.

Kosteudenhallintakoordinaattori varmistaa rakennushankkeen kosteusteknisesti turvallisen toteutuksen

Kosteudenhallintakoordinaattori huolehtii rakennushankkeeseen ryhtyvän edustajana, että hanke suunnitellaan, toteutetaan ja käyttöönotetaan kokonaisuudessaan kosteusteknisesti turvallisesti. Koordinaattori valvoo ja ohjaa hankkeen muita osapuolia rakennushankkeeseen ryhtyvän valtuutuksella koko rakentamisprosessin ajan. Koordinaattorin tehtävänä on tarkkailla suunnitelmia ja työmaatoteutusta sekä tarvittaessa puuttua ja ohjeistaa, jos asiat eivät olisikaan kosteudenhallinnan näkökulmasta kunnossa.

Kosteudenhallinta uudis- ja korjauskohteissa eroaa suuresti

Uudis- ja korjauskohteiden kosteudenhallintaa voisi kuvata lähes samoin kuin yötä ja päivää. Se miten uudiskohteissa voidaan huomioida kaikki nykyään tiedossa olevat kosteustekniset ongelmat korko- ja rakennedetaljitasolla, ei välttämättä ole lainkaan mahdollista korjauskohteissa. Korjauskohteissa kosteus- ja rakennusfysikaaliset ratkaisut voivat olla aivan toisenlaiset, ja on tärkeää ymmärtää, mitkä seikat ovat oleellisia ja pitää siten ottaa huomioon.

Korjauskohteissa on useimmiten vesikatto sääsuojana ja lämpöolosuhteet paremmin hallussa jo työmaan alkaessa. Silti niissäkin on monia kosteuden kannalta kriittisiä työvaiheita uusien valujen kuivumisesta vesikattokorjauksien sääsuojauksiin.

Korjauskohteissa olennaista on varmentaa, että korjauksen lähtökohdat ovat oikeat ja että korjaukset tehdään tarpeeksi kattavalla tavalla. Kosteudenhallintakoordinaattorin vastuu ulottuu korjauskohteissa jopa tehtyjen kuntotutkimuksien riittävyyden ja niissä esitettyjen toimenpiteiden arviointiin, mikä vaatii syvää korjausrakentamisen ja erityisesti rakennusfysiikan osaamista.

Katso, mitä kosteudenhallintakoordinaattorin työhön kuuluu.

Kysy lisää tai pyydä tarjous:

Antti Paakkari

Projektipäällikkö, Ins. (AMK), RAP, KHK

050 4079 759

antti.paakkari@ideastructura.com

Erno Vuoti

Projektipäällikkö Ins. (YAMK), RTA, KHK

050 9119 387

erno.vuoti@ideastructura.com

Jukka Huttunen

Teknologiajohtaja, DI, RTA, KHK

041 5152 412

jukka.huttunen@ideastructura.com

Hannanoora Junttila

Projektipäällikkö, sisäilma-/kuntotutkimukset, DI, RTA, KHK

040 0774 108

hannanoora.junttila@ideastructura.com

    Haluatko kysyä lisää palveluistamme?

    Jätä meille yhteystietosi, niin otamme sinuun yhteyttä mahdollisimman pian.

    Referenssit

    Pakilanpuiston lähialueen koulujen ja päiväkotien suunnittelu

    Lonnan sauna