Puurakennesuunnittelumme on saanut tunnustusta

”IdeaStructuran tekeminen on vakuuttavaa, kasvusta on vahvaa näyttöä ja puurakenteiden suunnittelusta on kertynyt referenssejä. IdeaStructuralla on vahva tiimi ja heillä on tahtoa viedä puurakentamisen alaa eteenpäin Suomessa. Puurakenteiden suunnittelulle on kasvava tarve tulevaisuudessa, ja IdeaStructuralla on mahdollisuudet tuoda oma panoksensa kehitykseen”, toteaa Puurakentamisen Kasvupolun tuomaristo perusteluissaan.

”Todella iloinen yllätys”, sanoo Antti Nurmi, IdeaStructuran puurakentamisen johtava rakennesuunnittelija kuullessaan IdeaStructuran valinnasta kahden lupaavimman Puurakentamisen Kasvupolku -yrityksen joukkoon. ”Onhan se mahtavaa saada noin hienoa palautetta siitä työstä, mitä olemme puurakentamisen suunnittelun kehittämisen eteen jo tehneet. Ennen kaikkea tämä kannustaa jatkamaan kestävää kehitystä koko puurakentamisen alalla, ja näyttää että kantamalla oma kortensa kekoon kaikki on mahdollista”, Antti ja Sami Karvinen, IdeaStructuran liiketoimintajohtaja, sanovat.

Tuomme aina koko osaamisemme pöytään

”Idiksessä on jo vahva pohja puurakennesuunnittelulla, sillä monet suunnittelijamme ovat olleet mukana erilaisissa puurakentamisen kohteissa aina pientaloista hallikohteisiin sekä julkisiin päiväkoteihin ja kouluihin. Suunnittelukohteita löytyykin varsin mukavasti, kuvissa muutama esimerkki! Panostamme puurakennesuunnittelun kehittämiseen sekä osaamisen kautta että suunnittelutyökaluin. Tavoitteenamme on saada entistä enemmän huomioitua tuotannon näkökulmaa suunnittelussa, sekä kehittää suunnittelua koko puurakentamisen toimintaketjun osana. Haluamme olla yksi Suomen johtavista puurakennesuunnitteluosaajista, joka tunnetaan erityisesti rakennesuunnittelun, kosteudenhallinnan ja sisäilmaosaamisen kokonaisosaamisesta. Tuomme aina koko osaamisemme pöytään”, Antti ja Sami kertovat.

Kilpailun jury

Tuomariston arviointi- ja valintakriteerit lupaavimpien yritysten valintaan olivat: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt. Puurakentamisen Kasvupolun tuomaristoon kuului Petri Heino Ympäristöministeriöstä, Merja Rehn BioPaavo by JAMKista, Mikko Heickell Kiteen kaupungista ja Jouni Luoma Karelia-ammattikorkeakoulusta.

Toinen Puurakentamisen Kasvupolun lupaavista yrityksistä on Elementti Sampo, joka on Suomen suurin puukerrostaloelementtien valmistaja. Yritys valmistaa massiivipuusta CLT-taso- ja tilaelementtejä kotimaisesta puusta.

Miten matka jatkuu?

IdeaStructura on valittu koko Kasvupolun lupaavimpien yritysten TOP 60 -joukkoon. Tätä kirjoitettaessa IdeaPajassa työstyy pitshausvideo Minttu Sivusen ja Antti Nurmen yhteistyönä. Kasvu Open Karnevaalien Yleisön suosikki -äänestykseen pääsee osallistumaan pitchausvideolla – IdeaPaja täyttyy iloisesta tekemisen meiningistä!

Valtakunnallinen tuomaristo valitsee TOP 60 -joukosta lokakuussa kymmenen yritystä kisaamaan Vuoden kasvuyritys -tittelistä 28.10.2021 pidettävässä Karnevaalissa.


Tutustu IdeaStructuran palveluihin:
CLT-rakentaminen ja puurakentaminen
Elementtisuunnittelu