Yrityksemme työnantajana -arvosana oli huikeat 4,4 / 5

IdeaStructuran Hyvis-ryhmä teki keväällä työtyytyväisyyskyselyn, johon koko henkilökunta sai vastata. Hyvikset halusivat selvittää anonyymillä kyselyllä, minkälainen työtyytyväisyys 7-vuotiaassa yrityksessä on. ”Vahva tuntuma asiasta oli, mutta aina on hyvä tarjota mahdollisuus anonyymeihin vastauksiin, ja toki kannustimme vastaajia kertomaan myöskin kehitystoiveistaan”, kertoo Pauliina Kaariaho, yksi hyviksistä ja kyselyn toteuttajista.

IdeaStructurassa oli kyselyä tehtäessä 70 työntekijää. Kyselyssä esitettiin kahdeksan kysymystä ja lopussa oli mahdollisuus vapaa sana -kommentteihin. Kysymyksiin pyydettiin vastaamaan numeroilla: 5 -1 (5:erittäin hyvä, 4:hyvä, 3:tyydyttävä, 2:huono ja 1:erittäin huono). Yrityksemme työnantajana -arvosana oli huikea 4,4”, kertoo Pauliina tyytyväisenä.

Minkälainen toimintakulttuuri IdeaStructurassa on?

”IdeaStructurassa on tarjolla monipuolisia hankkeita ja työtehtäviä, joten aina löytyy uutta: tämä tekee työstä mielenkiintoista. Yrityksen toimintakulttuurissa annetaan hankkeissa myös nuoremmille asiantuntijoilla vastuuta ja mahdollisuuksia, kuitenkaan vanhempien kollegojen tukea unohtamatta. Tämä toimintamalli kehittää nuorempia suunnittelijoita. Meillä ei ole turhaa byrokratiaa. Asioista voi ja saa puhua vapaasti”, summaa Juha Kotiranta Hämeenlinnan toimistosta.

”Olen ollut innoissani päästyäni kehittämään niin itseäni kuin yritystäkin työurani alusta lähtien. Kokeneiden asiantuntijoiden kanssa pääsee oppimaan koko ajan uutta. Voin sanoa kentällä ylpeänä olevani idisläinen, kun tiedän, että voin luottaa kollegojen tietotaitoon. Vaativaa asiantuntijan työtä on paljon mukavampi tehdä, kun tietää, että kollegat ovat vähintäänkin taustajoukoissa mukana”, sanoo Jenni Malinen Helsingin toimistolta.

”Meillä on mahdollisuus tehdä todella monipuolista työtä ja tukena on huiput työkaverit”, kiteyttää  myös Mette Envall Kokkolan toimistosta.

”IdeaStructurassa panostetaan asiantuntijoiden kehittymiseen, joka mahdollistaa sen, että meillä on töitä vuosienkin kuluttua, koska osaamisemme pysyy ajan tasalla: uusi teknologia on apunamme eikä uhkanamme. Epäkohdat nostetaan rohkeasti esille, jonka jälkeen mietimme yhdessä, mitä niille voidaan tehdä”, pohtii Minttu Sivunen Helsingin toimistolta.

Yhdessä tekeminen on ”se” juttu

”Meillä on ollut koko IdeaStructuran historian ajan erittäin hyvä työilmapiiri ja porukka, vaikka yritys on kasvanut perustajaviisikosta melkoisella vauhdilla nyt jo 75:n asiantuntijan yritykseksi. Hyvän työilmapiirin ylläpitäminen isommassa organisaatiossa on tietenkin haastavampaa ja työläämpää kuin pienemmässä organisaatiossa. Olemme mielestäni onnistuneet tässä hyvin: yhdessä tekeminen on ollut ja tulee olemaan ”se” juttu, joka auttaa vaativassa asiantuntijatyössä jaksamista. Totta kai kyselyssä nousi esille työn määrään ja organisointiin liittyviä haasteita: ongelmiin on suhtauduttu vakavasti ja yritämme löytää niihin ratkaisuja ja apua”, Pauliina kertoo.

”Muutimme hiljattain suurempiin tiloihin ja huomasimme taas, kuinka ryhmäohjautuvaa sakkia olemme. Maanantaiaamuna kaikki asiantuntijat pystyivät jatkamaan työtä normaaliin tapaan: kahdeksan hengen muuttoryhmän viikonloppuun mahtui yllätyksiä, joita ratkoimme yhdessä tuumin, satoja kilometrejä kärräyksineen, pöytien kasaamisineen ja tutkimushuoneen sisustamisineen”, kertovat Minttu ja Pauliina hymyssä suin, parivaljakko rautaisesta muuttoryhmästä.