Vietimme syysreissua Eerikkilässä

Perjantaiaamuna IdeaStructuran pääkonttorin piha täyttyi puheensorinasta ja insinööreistä, jotka odottivat kimpsuineen kampsuineen linja-autoa. Hymy näytti olevan herkässä: porukka pääsi vihdoin yhdessä viikonlopuksi reissuun Eerikkilän Urheiluopistoon Tammelaan. Eerikkilään saapui idisläisiä sen jokaisesta konttorista: Hämeenlinnasta, Kokkolasta, Kuopiosta, Savonlinnasta ja Tampereelta – Helsinkiä tietenkään unohtamatta.

Reissun teki aivan erityiseksi se, että matkaan oli saatu kaksi kunniavierasta: hiljattain eläköityneet IdeaStructuran perustajaosakkaat Juha Koskinen ja Pentti Aho. Juhalle ja Penalle oli päätetty järjestää Villa Eerikissä juhlat, ja näin myös tehtiin.

Miksi syysreissuja?

”Syksyn reissut ovat suoneet tärkeän hengähdystauon asiantuntijoittemme vaativaan työarkeen, yhdessä vietetty pitkä viikonloppu avaa myös oivan mahdollisuuden tutustua eri paikkakuntiemme konttorien ihmisiin. Edellisestä reissusta, jonka teimme Berliiniin, on aikaa jo kolme vuotta: harmiksemme emme pystyneet koronan vuoksi toteuttamaan kahtena edellisenä syksynä reissua”, kertoo Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja.

Reissuperinne haluttiin elvyttää IdeaStructurassa henkiin

”Yhdessäolo muuallakin kuin töissä on tosi tärkeä juttu: reissut ylipäätään kohottavat yhteishenkeä ja myös ylläpitävät sitä. On paljon helpompi pyytää apua työkaverilta, jonka tuntee paremmin. Reissut ovat meille vanhoille perustajaosakkaille perinne jo Vahasen ajoilta. Teimme Insinööritoimisto Vahasella muutamia onnistuneita reissuja 1980- ja 90-luvuilla, ja päätimme elvyttää perinteen IdeaStructurassa: olemme tehneet syysreissuja heti sitten Idiksen perustamisen”, kertoo Juha, joka oli tavannut edellisenä viikonloppuna kymmenkunta vanhaa Vahasen ajan kollegaansa kalastusreissulla Luumäellä.

Jokaiselle jotakin

Yllin kyllin syötävää, mukavaa yhdessäoloa, urheilullisia omia aktiviteettejä, ohjattuja lajikokeiluja, saunomista, uimista ja kruununa tunnelmalliset lauantai-illan eläkeläisjuhlat Villa Eerikissä, jossa kaikki halukkaat saivat muistella herrojen useiden vuosikymmenien mittaista upeaa konstruktöörin uraa – siinä idisläisten Eerikkilän viikonloppureissu pähkinänkuoressa.

Paluubussista kotiin asteli tyytyväinen porukka

Laihasta sienisaaliista huolimatta paluubussista astui ulos iloinen Eija Syväilo. ”Kahdella tatilla ei taideta perhettä ruokkia”, nauroi Eija, ja pysähtyi vielä pohtimaan Marjaana Tenkasen, arkkitehtikollegansa kanssa Eerikkilän reissun antia ja merkitystä. Sekä Eija että Marjaana vaikuttivat sangen tyytyväisiltä reissuun. ”Olemme olleet aiemmin Keski-Euroopan kaupunkikohteissa, ja molemmille reissutyypeille on varmasti paikkansa, mutta niitä on turha verrata toisiinsa”, Eija ja Marjaana toteavat.

Kiitokset Vilmalle

Pikaisesti tehdyn gallupin perusteella vaikutti siltä, että reissu oli kaikkinensa onnistunut: sopivasti liikuntaa, sekä omin päin että ohjatusti, yhdessäoloa kauniissa Eerikkilän Urheiluopiston maisemissa ja hyvää ruokaa – sillä reseptiikalla Idiksen Vilma Tolonen järjesti ansiokkaasti piristävän syysreissun kokonaiselle insinööritoimistolle.