Veikko siirtyy oloneuvoksen rooliin

IdeaStructuran kokeneempaan kaartiin lukeutuva Veikko Nupponen nähdään jatkossa yhä useammin golfviheriöllä. Rakennesuunnittelija siirtyy viettämään ansaittuja eläkepäiviään kesäkuun alussa.

Veikko on yksi IdeaStructurassa pisimpään työskennelleistä ammattilaisista. Hän astui remmiin pianyrityksen perustamisen jälkeen ja on työskennellyt rakennesuunnittelijana korjausrakennusprojekteissa. IdeaStructuralla vietetyt vuodet ovat olleet Veikolle mieleen. Hyvähenkisessä porukassa on hänen mukaansa ollut ilo työskennellä.

IdeaStructuralla Veikon merkittävimpiä kohteita ovat olleet Kansalliskirjaston ja Töölön kirkonperuskorjaukset sekä Hietaniemen krematorion peruskorjaus ja laajennus.

Veikko valmistui rakennusinsinööriksi Lappeenrannan teknillisestä opistosta 70-luvun puolivälissä. Mikkeliläislähtöinen nuorukainen oletti työnäkymien olevan otollisimmat Etelä-Suomessa ja suuntasi siksi valmistumisensa jälkeen kohti Pääkaupunkiseutua. Silloinen Insinööritoimisto Mikko Vahanen Oy nappasi osaavan nuorukaisen nopeasti riveihinsä. Ensimmäiselle pestille kertyi mittaa peräti 35 vuotta.

Uransa työllistävimmäksi projektiksi Veikko laskee Helsingin musiikkitalon rakennesuunnittelun. Projekti poikkesi merkittävästi tavanomaisesta suunnittelutyöstä, sillä suunnittelijan haluttiin viettävän rakennusvaiheessa työpäivänsä rakennustyömaalla.

– Urakoitsija toivoi rakennesuunnittelijan työmaalle, jotta suunnitelmia voidaan kiperissä tilanteissa muokata nopealla aikataululla. Kyllähän niitä muokkaustarpeita tulikin liki päivittäin. Puolentoista vuoden jakso työmaalla oli tavallaan aika mielenkiintoista aikaa, Veikko miettii.

Mielenkiintoisia hetkiä on luvassa myös eläkepäivinä. Siitä pitävät huolta rakas golf-harrastus ja tyttäret perheineen. Kun Veikko ei ole rataennätyksiä rikkomassa, hän todennäköisesti viettää aikaa lastenlastensa ja tyttären koiran Hessun seurassa.

Veikko lyö suurimman osan tulevan suven kierroksista kotikentällään Kirkkonummen Peuramaalla. Luvassa on kuitenkin myös turneita muillakin kentillä kavereiden seurassa.

– Tulevana kesänä on taas tarkoituksena lähteä johonkin päin Suomea perinteiselle heinäkuun alun tourille, noin neljäksi–viideksi päiväksi. Omat suomalaiset suosikkikenttäni ovat kuitenkin Tahkolla, jossa olemme entisten ja nykyisten työkavereiden porukassa käyneet tiukkoja vääntöjä golfin ja vähän muidenkin oheislajien puitteissa jo useina syksyinä, kymmeniä kenttiä kolunnut konkari toteaa. Vähän jännittää hyväksytäänkö eläkeläisiä ensi syksyn Tahko-tourille.

Kiitos Veikko työvuosistasi IdeaStructurassa ja antoisia eläkepäiviä!