Toimiston Sokrates on nyt oloneuvos

IdeaStructuran seinälle ei pääse kuka tahansa eikä hepposin perustein – muotokuvataulut on päätetty maalata työntekijöistä, jotka jäävät IdeaStructurasta eläkkeelle. Toimiston seinällä on nyt kaksi taulua, joista uusin on Ari Saarelan, Arskan muotokuva. Taiteilija Kati Mikola on ammatissaan ilmiömäinen; niin Veikko Vege Nupposen kuin Arskankin muotokuvataulut ovat huippuhienoja. Taiteilija mainitsi pitäneensä Arskan muotokuvan maalauksesta aivan erityisesti, koska mies on kuin Sokrates!

Ura alkoi Insinööritoimisto Vahasella

Arskan ura alkoi Insinööritoimisto Vahasella suoraan piirtäjäkoulun penkiltä vuonna 1986. Arska on toiminut rakennuspiirtäjänä ja CAD-suunnittelijana vuosikymmeniä kestäneen uransa ajan eritoten rakennesuunnittelija Pentti Ahon aisaparina. Arska ehti työskennellä IdeaStructurassa kuutisen vuotta ennen oloneuvokseksi siirtymistään. CV on niin komea kuin se vain Suomessa ylipäätään voi olla: Töölönlahti Oopperoineen ja Musiikkitaloineen löytyvät CV:stä, Suomen Kansallisteatteri, Mikael Agricolan kirkko, Hotelli Torni, Tilkan sotilassairaala, Didrichenin taidemuseo ja pääsipä Arska vielä aloittamaan Isku Centeriä Lahdessakin.

Kova työmies

Kun kollegoilta kysyy, minkälainen Arska on, syttyy pilke silmäkulmaan kuin silmäkulmaan! Kyseessä on mies, joka on ollut kova tekemään työtä, mutta myöskin mies, jota voi hyvin luonnehtia toimiston Sokrateeksi arjen filosofisine letkautuksineen.

Kamera takkatulille

Arska on viihtynyt työkavereittensa kera myös vapaa-ajalla kalastaen ja golfaten. Ja viihdyttänyt työkavereitaan kuten eräänä kertana, kun Arska oli ostanut jostain ulkomailta kameran. Kun kameraa tarkasteltiin, huomattiinkin, ettei se ollut Canon vaan Kanon – kamera lensi Arskan käsistä takkaan vauhdilla, jolla telkkä tuppaa lähtemään pöntöstä!

IdeaStructura haluaa kiittää Arskaa merkittävästä työurasta ja toivottaa mukavia oloneuvoksen vuosia!