Sisäilmaosaamisemme on vahvistunut liiketoimintakaupan myötä

Asiantuntijakaartimme rivit ovat saaneet merkittävän vahvistuksen tekemämme liiketoimintakaupan ansiosta, kun IdeaStructura on ostanut heinäkuussa Dimen Oy:n sisäilma- ja asiantuntijapalvelut -liiketoiminnan. Dimen on erikoistunut tutkimaan ja ratkaisemaan palvelurakennusten sisäilmaongelmia sisäilmakohteiden eri vaiheissa.

Pyhäjärvenkadun toimistossa on innostuneen odottavat tunnelmat, kun IdeaStructuran Tampereen yksikön kuusi asiantuntijaa kohtaavat ensi kertaa uudet kollegansa, Dimenin viisi asiantuntijaa. Myös IdeaStructuran perustajaosakkaat Jyrki Jalli ja Jukka Huttunen ovat mukana integraatiopäivässä.

”Olipa hienoa saada tutustua Idiksen koko Tampereen toimiston asiantuntevaan ja mukavaan porukkaan. Yhteisen sävelen löytäminen oli sujuvaa ja totesimmekin, että meillä on oivalliset mahdollisuudet vahvistaa osaamisalueitamme puolin ja toisin. Tästä on mukava jatkaa yhdessä eteenpäin”, Kimmo Lähdesmäki, Dimenin toimitusjohtaja sanoo.

Tarjolla ainutlaatuinen palvelu

”Kaupan taustalla on halu vahvistaa IdeaStructuran osaamista sisäilma-asiantuntijuuden saralla. Dimen on tunnettu sisäilmaosaamisestaan ja sillä on vahva asema Tampereen seudulla ja myös Lounais-Suomessa. Pystymme tarjoamaan asiakkaillemme ainutlaatuisen palvelun yhdistämällä Dimenin sisäilma- ja tutkimusosaamisen IdeaStructuran suunnittelukokemukseen”, Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja sanoo.

Mistä lisää osaavia asiantuntijoita

IdeaStructura on kohtalaisen uusi tekijä Tampereen seudulla. ”Avasimme ovemme vuosi sitten Pyhäjärvenkadulla sijaitsevassa vanhassa ja komeassa teollisuusrakennuksessa, jossa oli aluksi kolme asiantuntijaa. Koska haluamme toimia tietenkin parhaalla mahdollisella tavalla myös Tampereella, pohdimme kovasti, miten saisimme konttorillemme lisää osaavia asiantuntijoita – toimiva asiantuntijayksikkö kun ei saisi olla liian pieni jo yhteisön dynamiikankaan takia. Dimen on mitä mainioin vastaus laajentumistoiveeseemme”, Jyrki pohtii.

”Odotamme innolla uusia kollegoja joukkoomme ja etsimmekin parhaillaan meille kaikille toimivaa tilaratkaisua. Fiilikset ovat hyvät ja ilmassa on kunnon tekemisen meininkiä”, Erno Vuoti ennättää huikata ennen palaveriinsa siirtymistä.

Käyttöä turvaavat palvelut

Nykyisessä markkinassa rakennetaan paljon uutta, mutta korjataan myös vanhaa eli pyritään säilyttämään vanhempaa rakennuskantaa. Tämä trendi korostuu todennäköisesti tulevaisuudessa. Dimen pystyy tarjoamaan asiakkailleen sisäilmatutkimusten lisäksi ja usein myös tutkimusten jälkeen mm. tilojen käyttöä turvaavia asiantuntija- ja mittauspalveluja, joiden avulla mm. sisäilmaongelmaisten palvelu- ja toimitilarakennusten käyttöä voidaan jatkaa hallitusti pidempään ja kiinteistön omistaja saa enemmän peliaikaa suunnitella ja aikatauluttaa laajempia korjauksia.

”Käyttöä turvaavia asiantuntija- ja mittauspalveluja voidaan tarvita esimerkiksi tilanteessa, jossa päiväkodin tai koulun käyttöikää pyritään jatkamaan. Näihin toimenpiteisiin kuuluu usein kevyempiä rakenneteknisiä korjauksia sekä ilmanvaihtojärjestelmän korjaavia toimenpiteitä ja ilmanvaihdon toimintaan liittyviä jatkuvatoimisia seurantamittauksia”, Kimmo kertoo.

Lisäpotkua Dimenistä

”Tampere on poikkeuksellisen dynaaminen mahdollisuuksien kaupunki ja tietenkin IdeaStructura haluaa olla siellä, missä tapahtuu. Ensimmäinen vuosi on nyt Tampereella takana ja homma on lähtenyt todella hienosti käyntiin, ja mikä parasta, Dimen antaa meille vielä lisäpotkua – on mahtavaa saada toivottaa Dimenin taitavat ja osaavat asiantuntijat tervetulleeksi IdeaStructuraan”, tyytyväinen Jyrki toteaa.