Pekka Elomaa – seuraava oloneuvoksemme

IdeaStructuran seinälle ilmestyy näinä hetkinä taulu uunituoreesta oloneuvoksesta, Pekka Elomaasta, muiden eläkkeelle jääneiden ideastructuralaisten muotokuvataulujen kaveriksi. Maalaus on taiteilija Kati Mikolaa parhaimmillaan. 
Uudelleensijoituskonsultti sai eläkeviran IdeaStructurasta

Pekka opiskeli Tampereen tekussa ja valmistui vuonna 1981 rakennusinsinööriksi. 18 vuotta on sujahtanut eri urakoitsijoiden palveluksessa ja ennen IdeaStructuraan siirtymistä 14 vuotta ProMotive ja Finx Oy:ssä uudelleensijoituskonsulttina.

Kuutisen vuotta sitten Pekka tuumi, että olisi sopiva aika sulkea ympyrä ja palata rakennusalalle. ”Olin tutustunut IdeaStructuran toimitusjohtajaan jo silloin, kun Jyrki työskenteli vielä Vahasella. Niinpä IdeaStructura oli minulle jo entuudestaan tuttu yritys ja lähdin tavoittelemaan Idiksestä eläkevirkaa, jonka onnekseni sainkin”, kertoo Pekka tyytyväisenä.

Vuodet Zaran vaatemyymälöiden vastaavana mestarina

Pekka on ehtinyt tehdä kuudessa IdeaStructuran vuodessaan mainion uran: CV:hen mahtuu monia valvontatehtäviä, turvallisuuskoordinaattorin ja vastaavan mestarin tehtäviä. ”Nyt on mukava muistella työvuosia, jolloin toimin Zaran neljän vaatemyymälän vastaavana mestarina ja turvallisuuskoordinaattorina. Ensimmäinen Zaran liike tehtiin Itiksen kauppakeskukseen. Pienimuotoinen kielimuuri aiheutti hieman problematiikkaa: kaikki zaralaiset eivät puhuneet juurikaan englantia ja minä en voi kehua espanjan kielen taitoani”, muistelee Pekka.

”Zara tuo omat työmiehet mukanaan perustaessaan uusia liikkeitä, mutta onneksi porukka oli liikkeestä toiseen suurelta osin sama, mikä helpotti totta kai työn tekemistä. Aivan oma lukunsa oli myöskin melkoisen polveileva nettipohjainen raportointisysteemi. En olisi uskonut, miten tarkkoja ja yksityiskohtaisia työturvallisuusraportteja zaralaiset halusivatkaan”, innostuu Pekka kertomaan.

Kunto kohdillaan

Näin se on (asia on varmistettu usealta ideastructuralaiselta taholta): Pekka tanssii ja tvistaa erityisen mielellään – väitetään, että Pekka tanssii, ja jos ei löydy tilaa tai tilanteen muuten niin salliessa, tanssi onnistuu myös pöydillä. ”Täytyy myöntää, että kyllä mä tanssimisesta tykkään”, nauraa Pekka.

Ja oloneuvoksen kuntopohja on kohdillaan – onhan Pekka juossut 15 maratonia, joista ensimmäisen nelikymppisenä saunaillassa syntyneen kipinän siivittämänä.

Mies harrastaa edelleen lenkkiporukan kanssa juoksemista ja porrasnousutreenejä säännöllisesti, muttei enää maratoneja – onhan tuo 15 juostua maratonia kelvollinen määrä eittämättä sekin.

Kohtelias herrasmies valittiin luottamusmieheksi

Kysyttäessä Pekan kollegoilta, millä adjektiiveilla he kuvailisivat Pekkaa, vastaukset satavat laariin helposti. ”Pekka on huipputyyppi, rehti, kohtelias, huomaavainen, rauhallinen, käyttäytyy kuten herrasmies, huomioi muut ja on positiivinen ilopilleri”, kertovat kollegat. Haastattelua tehtäessä positiivinen Pekka-kuva vain vahvistuu.

Ihmekös tuo, että Pekka valittiin kolmisen vuotta sitten IdeaStructuran luottamusmieheksi. ”Se oli homma, josta pidin paljon, vaikkei meillä ole täällä probleemeja ollutkaan”, Pekka sanoo.

Mitä jäät kaipaamaan IdeaStructuran työvuosiltasi?

”Työkavereitani – heitä jään kaipaamaan. Meillä on täällä mahdottoman loistavat ja lahjakkaat kollegat, joilta olen aina saanut apua sitä tarvitessani ja toivon, että olen osannut itsekin tarjota apuani – siihen olen aina pyrkinyt”, summaa hyväntuulinen oloneuvoksemme.

IdeaStructura haluaa kiittää Pekkaa Idis-vuosista ja toivottaa mukavia oloneuvoksen vuosia!