Olemme nyt sertifioitu WWF Green Office

”Ole proaktiivinen ympäristöasioissa: jos keksit tai huomaat parannuskohteen, tuo se ilmi Idiksen Green Office -tiimille”, Lassi Liimatainen kannustaa kollegojaan esitellessään Green Office -toimintaa IdeaStructuran kesäkuisessa toimistopalaverissa. Lassi toimii koko IdeaStructuran Green Office -vastaavana. Hän kertaa palaverissa vielä muiden GO-tiimiin kuuluvien nimet: IdeaStructuran jokaisessa toimistossa on oma GO-vastaava, jotta tiedonkulku on ajantasaista ja ympäristökäytänteet siirtyvät toimistojen arkeen.
Muumimukikin voi olla ympäristöteko

IdeaStructurassa on noudatettu yrityksen koko kymmenvuotisen historian ajan jätteiden kierrätystä, ja pyritty vähentämään muutoinkin ympäristön kuormitusta. Jokaisella Helsingin toimiston työntekijällä on esimerkiksi oma Muumimuki kahvikuppinaan. Siltä varalta, jos joku unohtaisi oman mukinsa figuurin vaikkapa kesäloman aikana, kahvion seinältä löytyy nimikoitu Muumimukikuvagalleria.

Muumimukisysteemi on osoittautunut loistavaksi tavaksi pienentää tiskikoneen käyttöastetta. Ideasta on kiittäminen aatoksen äitiä, Anuminja Karhua.

Mikä Green Office?

Green Office on WWF:n ympäristöjärjestelmä, jonka pääasiallisena tarkoituksena on pienentää toimistojen hiilijalanjälkeä, ja järjestelmä kannustaa ylipäätään käyttämään luonnonvaroja järkevästi. ”Pieniltäkin tuntuvat teot ovat todella tärkeitä hiilijalanjälkitalkoissa, ja GO-tiimimme pyrkiikin kannustamaan porukkaa myös näihin pieniin ja tavanomaisiin ympäristötekoihin”, toteaa Lassi.

GO:n avulla myös IdeaStructuraan on rakennettua oma ympäristöjärjestelmä.

Idiksen Green Office -tiimi esitteli yrityksen ympäristöohjelman tarkastajalle

Kesäkuisena maanantaiaamuna WWF:n Green Office -tarkastaja saapui IdeaStructuran Helsingin konttorille. Tarkastaja kertasi Green Officen kymmenkohtaisen kriteeristön ja muistutti vielä seikoista, joiden pitäisi olla kunnossa, jos mielisi GO-sertifikaattia.

”Esittelimme tarkastajalle kaikkien toimistojemme ympäristöohjelmat ja itsearvioinnit. Tarkastaja kyseli jonkin verran lisätietoja, ja hän antoi meille hyödyllisiä kehitysehdotuksia. Ympäristöohjelmissamme on esitetty ne ympäristötyön tavoitteet ja toimet, joihin Idiksen toimistoilla on tarkoitus keskittyä kuluvan vuoden aikana. Itsearvioinneista sen verran, että ilman niitä emme olisi voineet selvittää konttoreittemme ympäristöasioiden nykytilaa: itsearvioinnit toimivat Green Office -tiimissämme työkaluina, joiden avulla pystyimme valikoimaan ympäristötyön tavoitteet – sen, missä on eniten parannettavaa ja myös ne toimet, jotka ovat merkittävimpiä IdeaStructuran ympäristövaikutuksen kannalta”, Lassi kertoo.

IdeaStructuralle sertifikaatti

Green Office -toiminta on lähtenyt tarkastajalta saadun palautteen perusteella Idiksessä hyvin käyntiin: Idis selvisi tarkastuksesta moitteetta ja on nyt sertifioitu WWF Green Office.

Kehitysehdotuksista mainittakoon erilaiset teemakuukaudet ja pikkukisat: ne ovat asioita, joiden avulla työntekijöiden ympäristöaktiivisuus pysyy korkealla.

Kiitos Green Office -tiimille

”On todella hienoa, että IdeaStructura sai Green Office -sertifikaatin: asia on tavattoman tärkeä, ja haluan tilaisuuden tullen kiittää koko GO-tiimiä heidän tekemästään arvokkaasta duunista. Idis on oikealla polulla, polulla, jossa askelistamme jää pienemmät hiilijalanjäljet”, Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja sanoo.