Mitä IdeaStructuran Tampereen toimistolle kuuluu

Mitä IdeaStructuran Tampereen toimistolle kuuluu

”Erno, mitä sanoisit sellaisesta ajatuksesta, jos perustaisimme Tampereelle toimiston ja sinä lähtisit vetämään tuota hanketta ja toimistoa”, Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja kysyi pari vuotta sitten kahvihuoneessa Erno Vuotilta. Nyt on hyvä hetki lähteä tutustumaan Idiksen Tampereen toimistoon ja etenkin sen työntekijöihin.

”Täytyy sanoa, että innostuin Jyrkin ehdotuksesta heti, vaikka olinkin viihtynyt erinomaisesti Helsingin konttorilla jo liki kymmenen vuoden ajan. Taisin vastata Jyrkille, että kysyn vielä Päivi-avovaimoni mielipidettä asiasta, mutta ehdotus kiinnostaa ilman muuta”, kertoo Erno kahvipöytäkeskustelustaan Jyrkin kanssa.

Aihe ei unohtunut, mutta kului kuitenkin muutama kuukausi, ennen kuin Jyrki palasi seuraavan kerran asiaan. Hän kysyi Ernolta, olivatko he ehtineet pohtia syvällisemmin Päivin kanssa Tampereelle muuttamista. Kyllä he olivat. ”Päivi innostui minun tavoin ideasta heti – Tampere on hänelle tuttu kaupunki opiskeluajoilta ja pikkuveljenikin perhe oli ennättänyt muuttaa Nokialle, eli meillä oli monia mukavia syitä Tampereelle siirtymiseen”, Erno kertoo.

Miksi Tampereelle?

”Strategianamme on sijaita niillä paikkakunnilla, joilla on rakennusalan koulutusta. Olemme tehneet oppilaitosten kanssa yhteistyötä aiemminkin, ja havainneet, että yhteistyön mahdollisuudet moninaistuvat juuri tuon paikallisen läsnäolon myötä, ja Tampereellahan on erinomaiset rakennusalan opinahjot. Vaikka toimintamme on paikkakuntariippumatonta, haluamme palvella asiakkaitamme myös henkilökohtaisesti, koska parhaat ideat eivät synny suinkaan Teamsissa”, Jyrki sanoo.

Jyrki uskoo myös, että IdeaStructuran osaamiselle on kysyntää Tampereen talousalueella laajemminkin.

Toimisto löytyi vanhasta tehtaasta

Pyhäjärvenkadulla sijaitsevan toimiston ovet avattiin virallisesti syyskuun alussa viime vuoden puolella: toimisto sijaitsee vanhassa teollisuusrakennuksessa, jossa valmistettiin vielä 1950-luvulla lankaa. ”Olemme viihtyneet Klingendahlin kiinteistössä mainiosti: huonekorkeus ja etenkin suuret ikkunat tekevät tiloihin jollakin tapaa ylevyyttä ja toimiston sijainti on mitä mainioin – pienen kävelymatkan päässä on keskusta ja laaja lounasravintoloiden kattaus. Ja kuntosalikin on tuossa vastapäätä”, Erno, Mika ja Natalia kehuvat.

Tampereen trio on pistänyt tuulemaan

”Yrittäjänä arvostan tietenkin sitä, että asioiden kanssa ei jäädä vatuloimaan, vaan että tartutaan toimeen: yhtäkkiä meillä on Tampereella toimisto ja siellä tavattoman toimelias porukka, eikä minun ole tarvinnut pyöriä heitä edes opastamassa. Totta kai koetan tukea ja neuvoa, jos sellaista tarvetta ilmenisi. Kaikki on sujunut hienosti, niin Tampereen ns. omat projektit kuin paikkakuntariippumattomatkin hankkeet”, Jyrki kertoo.

Toimistossa kukkii mukavasti huumori

Haastattelua tehdessä ei voi olla huomaamatta, miten innostuneita Tampereen toimiston työntekijät ovat, vaikka töitä onkin tehty välillä lähes pää märkänä, niin kuin Erno hymyssä suin asian ilmaisi. ”Tuntui mielettömän hienolta ja palkitsevalta, kun saimme viime syksynä ensimmäisen oman projektimme, Pispalan kirkon pihakorjauksen suunnittelun. Pispalaa seurasi Sorilan päiväkoti sekä Härmälän kirkko. Kyllä se oli laitettava jalalla koreasti, haimme ihan pullat kahvin kylkeen, jotta pääsimme vähän juhlistamaan saavutuksiamme”, suunnittelukolmikko nauraa.

Tampereen trion esittely

Tampereella lähes koko ikänsä asuneella ja diplomi-insinööriksi opiskelleella Natalia Kajavalla on vankka sisäilma- ja kuntotutkimuspuolen tausta. Onpa Natalia ehtinyt hankkia myös mm. rakennusterveysasiantuntijan sekä haitta-ainetutkijan pätevyydetkin. Kun Natalia aloitti viime keväänä IdeaStructuralla, hän toivoi pääsevänsä tutkimusten ohella harjoittelemaan rakennesuunnittelua. Sillä tiellä Natalia nyt onkin. ”On ollut mukavaa päästä osaavassa porukassa tekemään suunnitelmia monenlaisiin korjauskohteisiin, muun muassa julkisivu- ja vesikattokorjauksiin liittyen. ”Tutkimukset ja korjaussuunnittelu tukevat toisiaan, joten on hienoa, että nyt pääsee tekemään molempia”, Natalia kertoo.

Mika Liljendahl on kotoisin Padasjoelta, Päijät-Hämeestä, ja hän on muuttanut Tampereelle opintojen perässä. Hänen DI-opintonsa Tampereen yliopistolla ovat loppusuoralla. Mika on työskennellyt reilut pari vuotta Idiksen Hämeenlinnan konttorilla avustavissa uudisrakennuspuolen suunnittelutehtävissä, ja nyt hän on päässyt suunnittelemaan myös korjausrakennuskohteita sekä tekemään kuntotutkimuksia Tampereen konttorilla. ”Olemme tiivis porukka, ja monipuolinen sellainen. Fiilis on mainio, työkavereilta saa aina apua, kun sitä tarvitsee: Ernolla on vankka kokemus korjaussuunnittelusta ja Natalialla taas tutkimuspuolen hommista”, Mika kehuu kollegoitaan.

Erno Vuoti kuuluu IdeaStructuran konkareihin; hän on ennättänyt opiskella työn ohessa Idiksen vuosinaan itselleen mm. YAMK- ja RTA-tutkinnot Metropoliasta ja olipa hän yksi ensimmäisistä kosteudenhallintakoordinaattoreista koko Suomessa. Ja paljon muuta: Erno haluaa kehittyä ja tuntuu, että miehen tiedonjano on sammumaton. Ernon erikoisalaa on korjausrakennesuunnittelu. ”Mahtava huomata, että Tampereen toimistoa kehittämään on saatu hyvin samanhenkinen ja innokas porukka, jolla on kuitenkin päälukuun nähden melko monipuolista osaamista. Ryhmä on myös hitsautunut hienosti yhteen, töiden lomaan mahtuu sopivasti huumoria ja onpa yhteisiä harrastuksiakin jo löytynyt mm. squashin merkeissä. Tällä kokoonpanolla meillä on vankat edellytykset saada Tampereen toimisto kasvun tielle ja menestymään”, Erno sanoo.

Tampereelle lisää kollegoita

”Olisi hienoa, jos saisimme joukkoomme uusia kollegoita. Meillä on halu kehittää ja kasvattaa toimistoamme. Palvelukentän laajuuden vuoksi tarvitsemme mahdollisimman monipuolista osaamista, sekä tietysti oma-aloitteisuutta ja kiinnostusta uuden toimipisteen kehittämiseen. Onneksi keväällä saadaankin Tampereelle uusia vahvistuksia, kun toimistossamme aloittaa kaksi innokasta kesätyöharjoittelijaa sekä yksi vakituinen vahvistus hetki sitten tapahtuneen Karrak-yrityskaupan myötä”, Erno sanoo.