Kokkolan toimisto nousi uudelle tasolle

IdeaStructuran Kokkolan toimisto nousi uudelle tasolle niin fyysisen sijaintinsa kuin henkisen pääomansakin puolesta. Toimiston tietotaito vahvistui neljällä Insinööritoimisto Nissilä & Cygnelin kokeneella rakennesuunnittelijalla. Samalla toimitilat siirtyivät vooningin verran lähemmäs pilviä.

Syyskuussa IdeaStructuran Kokkolan toimistolla riitti touhua ja tohinaa. Suunnittelutöiden rinnalla tehtiin muuttoa Port Towerin neloskerroksesta pykälän ylöspäin. Nyt yrityksen käytössä on moderni avokonttori, joka kattaa koko toimistorakennuksen viidennen kerroksen. Muuttorumba on seurausta viime keväänä solmitusta liiketoimintakaupasta, jonka myötä Insinööritoimisto Nissilä & Cygnel siirtyi IdeaStructuran omistukseen. Kaupan myötä toimiston väkiluku kasvoi neljällä rautaisen kokemuksen omaavalla rakennesuunnittelijalla. IdeaStructuran aluepäällikkö Jukka Huttunen on tyytyväinen toimiston uuteen kokoonpanoon. Kymmeneen henkeen kasvaneessa joukkueessa on sekä rautaista kokemusta että nuoruuden intoa.

– Osaamistasomme on kasvanut varmasti päälukua enemmän. Sen verran ammattitaitoisia kavereita saimme taloon. On hienoa, että nuoret suunnittelijamme voivat huikata toimistosermin yli ja kysyä neuvoa Suomen kokeneimmilta rakennesuunnittelijoilta, Huttunen sanoo.

Mukaan uudisrakennusten suunnitteluun

Erityisen hienoa Huttusen ja viereisen työpöydän äärestä tavoitetun Paul Cygnelin mielestä on se, että liiketoimintakauppa monipuolisti IdeaStructuran osaamista. Nyt yritys on vahva tekijä sekä korjaus- että uudisrakentamisessa.

– Yhteistyö on lähtenyt mukavasti käyntiin. Jo nyt huomaa, että yhdistyminen on tuonut meille leveämmät hartiat. IdeaStructura oli jo aiemmin vahva toimija kuntotutkimusten ja korjausrakentamisen saralla. Me puolestamme toimme mukanamme vankkaa kokemusta uudisrakentamisesta, Cygnel pohtii.

– Nyt pääsemme vahvasti mukaan nousussa olevaan uudisrakentamiseen, Huttunen lisää tyytyväisenä.

Tänä syksynä IdeaStructuran Kokkolan toimiston työsarkaan kuuluvat muun muassa Atomo-korttelin ja Vanhan Meijerin alueen rakennesuunnitteluprojektit sekä Kokkolan kaupungintalon peruskorjauksen rakennesuunnittelu.