fbpx
kokkolan toimisto

Keski-Pohjanmaan Keskussairaalan laajennuksen rakennustyöt käynnistettiin Kokkolassa

Keski-Pohjanmaan Keskussairaalan viimeisimmän laajennuksen rakennustyöt Kokkolassa ovat juuri käynnistyneet. Rakennuksen valmistuttua siihen sijoittuvat uudet laboratoriotilat sekä useampikin eri sairaalan osasto.

Kokkolan sairaala rakennettiin 1960-luvulla, ja sitä on laajennettu joka vuosikymmenellä 1980-luvulta asti. Nyt aloitettu laajennus on suurin vuosiin.

IdeaStructuran Kokkolan-yksikkö vastaa laajennuksen rakennesuunnittelusta. Johtavana asiantuntijana toimii Jorma Nissilä, jolla on pitkä kokemus juuri tästä kohteesta. Nissilä on ollut mukana kaikissa Kokkolan keskussairaalan laajennusprojekteissa. Tämänkertainen projekti on haastava tontille sijoittumisen vuoksi.

– Laajennus sijoittuu kahden rakennuksen siiven väliin, joihin se yhdistyy myös sisätilojen kautta. Nämä ovat lisäksi eri aikoihin rakennettuja, joten liityntäkohdat eivät ole keskenään samanlaisia. Laajennusosaan tulee myös yhdyskäytävä vanhaan terveyskeskukseen, Nissilä kertoo.
– Perustusolosuhteet ovat myös osittain vaikeat, sillä vaihtelevan maapohjan vuoksi käytössä on sekä paalu- että anturaperustusta.

Uusi rakennus on 3-kerroksinen, mutta osittain siihen tulee myös neljäs kerros. Laajennuksen kokonaispinta-ala on noin 7000 kerrosneliömetriä. Lisäksi samassa yhteydessä tehdään peruskorjausta 2500 kerrosneliömetrille. Projektin kokonaisarvo on noin 17 miljoonaa euroa.

Laajennus on pääosin betonielementtirakenteinen. Julkisivu on valkobetonia ja osittain vihreää levyverhousta. Ilme on olemassa oleviin rakennuksiin yhteensopiva. Työt kohteessa aloitettiin huhtikuun alussa ja odotettu valmistumisaika on vuoden 2018 loppupuolella. Pääurakoitsijana toimii sieviläinen Rakennusliike Somero.

– Meidän osaltamme kiireisin vaihe on nyt ohitettu, kun runkoelementtien suunnittelu on saatu valmiiksi. Toki jatkamme tiiviisti nyt projektissa mukana töiden edetessä, Nissilä päättää.

Seuraa Kokkolan sairaalan laajennusprojektia verkkosivuiltamme ja sosiaalisesta mediasta!

Senior Advisor, DI
Jorma Nissilä
+358 400 868 891
jorma.nissila@ideastructura.com