Kesätöissä IdeaStructurassa, Teemu

“Tulen IdeaStructuraan kesätöihin”, sanoi Teemu Kuosmanen vuoden takaisessa kesätyöpaikkahaastattelussaan yrityksen toimitusjohtajalle.

Teemu Kuosmanen opiskelee Aalto-yliopistossa uutta Master’s Programme in Building Technology” -maisteriohjelmaa. Tällä hetkellä kasassa on 261 opintopistettä eli Teemu on diplomityötä ja paria tenttiä vaille valmis DI.

Miksi juuri IdeaStructuraan

Teemu etsi itselleen sopivaa harjoittelupaikkaa ja osallistui Otaniemessä kesätyömessutapahtumaan ja kävi juttelemassa IdeaStructuran ständillä; lisäksi hän huomasi Rakennusinsinööriliiton “Kesätöitä teekkarille” -Facebookjulkaisun, jossa kerrottiin IdeaStructurasta kesätyönantajana.

IdeaStructurassa Teemua kiinnosti korjausrakentamisen osa-alue, pienemmän yrityksen suomat mahdollisuudet, mielenkiintoiset referenssikohteet sekä yrityksen oma kesätyörekryvideo, josta välittyi positiivinen ja rento fiilis.

Teemu on tiennyt lukiosta asti haluavansa opiskelemaan jotakin teknillistä alaa, joista rakentaminen alkoi tuntua mielenkiintoisimmalta alalta. Hän pääsi kirjoitusten jälkeen Aalto-yliopistoon, mutta lopullinen into opiskeluun syttyi armeijan jälkeen, kun Teemu asensi puoli vuotta Länsi-Australiassa taloihin ikkunoita ja ovia. Aikaisemmat kesätyöt Teemu on tehnyt varastoissa, rautakaupan asiakaspalvelussa ja urakoitsijalla, jossa Teemu pääsi kosteusmittaamaan betonirakenteita.

Suunnittelu- ja kenttätöihin

Teemu odotti pääsevänsä tekemään töitä sekä suunnittelupöydän ääressä että kentällä. Näin myöskin kävi: lahjakas ja innostunut teekkari oli helppo päästää kokeneempien työkavereiden joukkoon tekemään korjaussunnittelua, julkisivujen ja parvekkeiden kuntotutkimuksia sekä sisäilmatutkimuksia. Kenttätöitä oli viikottain, yleensä useampana eri päivänä viikossa.

Työt olivat sopivan haastavia ja vastuuta annettiin sen verran kuin Teemu oli sitä valmis itse ottamaan.

Teemun kesätyöpesti kesti reilut kolme kuukautta, jonka jälkeen hän on jatkanut työsuhdettaan osa-aikaisesti.

Perehdytys työtehtäviin

Teemukin sai huolellisen perehdytyksen: talon tavoista ja muista käytänteistä kerrottiin heti työsuhteen alussa ja itse työtehtäviin ja -tapoihin perehdytettiin sitä mukaan, kun uusia tehtäviä tuli eteen.

Työkavereilta oli helppo kysyä neuvoa ja jos he olivat itse antaneet Teemulle työtehtäviä, muistivat he kysellä, tarvitseeko Teemu apua ja riittääkö annettu ohjeistus.

Vahvasti itseohjautuva työpaikka

Teemu koki, että IdeaStructurassa työskentely oli hyvin itsenäistä ja oli helppo huomata, että organisaatio on hyvin itseohjautuva, mikä on positiivista ja heijastui Teemunkin kesätöihin: Teemu pystyi vaikuttamaan omiin tehtäviinsä ja työtapoihinsa – heti työsuhteen alusta pitäen.

Hyvä fiilis toimistossa

Teemu kertoo, että toimiston fiilis on hauska, rento ja kannustava. Fiilis on hyvin pitkälle sellainen millaisena se kesätyöviedeoltakin välittyy. Töihin on kiva tulla!

Nähdään kesätyörekrytapahtumissa

Sana on vapaa, ole hyvä Teemu: “Nähdään kesätyörekrytapahtumissa! Tulkaa rohkeasti nappaamaan meitä hihasta kiinni, kysymään lisäinfoa juttelemaan muuten vain!”