Jukka R. kohti haaveitaan

Muutto Helsingistä Ronttismäelle Forssaan on ollut Jukan ja Minna-vaimon pitkäaikainen unelma. Forssan koti on se pieni ”punainen tupa”, jota Jukka on laajentanut ja korjannut vuosien varrella yhdessä arkkitehtivaimonsa kanssa pieteetillä: talo on kuin koru, laajennusosan taidokkaasti tehtyjä hirsisalvoksia voi vain hämmästellen ihailla.
”Meillä kaikilla on unelmia ja niitä pitää yrittää toteuttaa. Olemme suunnitelleet muuttoa Forssaan jo useamman vuoden. Samoin sitä, että vähennämme työntekoa”, Jukka kertoo. Ihmekös tuo, kun mies on tehnyt yhtäjaksoisesti töitä vuodesta 1991 heti Wärtsilän teknillisestä oppilaitoksesta rakennusinsinööriksi valmistuttuaan.

Yhteistyö IdeaStructuran kanssa jatkuu

Jukan ura on paitsi pitkä, mutta myöskin merkittävä. Pari vuosikymmentä vierähti Insinööritoimisto Vahasella ja viimeiset reilut seitsemän vuotta IdeaStructurassa yrityksen perustajajäsenenä projektipäällikön hommissa.
Jukka on monipuolinen insinööri, jonka erityisosaamisalueisiin kuuluvat kiinteistöjen kuntoarviot, TDD-katselmukset, julkisivu- ja vesikattorakenteiden korjaussuunnittelu ja hirsirakenteiden korjaussuunnittelu.
Jukan käsissä ovat olleet mm. Nahkakeskustalo, Erottajan pelastusasema ja niiden korjauksien rakennesuunnittelu sekä lukemattomat kiinteistöjen kuntoarviot työmaavalvontoineen.
Jukan kanssa on jo sovittu yhteistyön jatkamisesta IdeaStructurassa, downshiftaus huomioiden. Mutta Jukka on siis vielä normaalisti töissä IdeaStructurassa ensi kevääseen asti.

Rakkaudesta hirsitaloihin

Sen lisäksi, että Jukka on muuttamassa Forssaan vanhaan hirsitaloon, haaveilee hän myöskin tekevänsä jatkossa töitä hirsitalojen suunnittelemisen parissa.

IdeaStructuran väki haluaa kiittää jo tässä vaiheessa Jukkaa, mitä mainiointa työkaveriaan, kuluneesta seitsemästä vuodesta, ja kiittää Jukkaa siitäkin, että hän jatkaa Idiksen projekteissa jatkossakin.

Kuva: rakennusinsinööri Jukka Reinikainen mentoroimassa suunnittelijoita