Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt yli-insinöörin arvonimen Pentti Aholle!

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö on myöntänyt yli-insinöörin arvonimen IdeaStructuran johtavalle rakennesuunnittelijalle, rakennusinsinööri Pentti Aholle.

Pentti saapuu IdeaStructuran kahvioon ja huomaa pöydällä olevan kakkujen armadan. ”No jopas. Se on sitten tänään jonkun syntymäpäivät”, tuumaa Pentti hymyssä suin. Juhlan aihe jää tässä vaiheessa Pentille vielä arvoitukseksi, hän saa lounassalaattinsa ja palaa työpöytänsä äärelle.

Paria tuntia myöhemmin kahviossa juhlitaankin sitten jo Penttiä. Nimitysuutinen on pysynyt harvalukuisen porukan tiedossa, ja Pentti saa tietää asiasta vasta sitten, kun IdeaStructuran toimitusjohtaja, Jyrki Jalli, onnittelee häntä.

”Arvostan sinua Pentti tavattomasti kollegana, asiantuntijana ja ihmisenä. Helsingissä ei taida olla arvorakennusta, jonka korjauksessa et olisi ollut mukana: Kansallisteatteri, Kansalliskirjasto, Finlandia-talo – Pentin kohteita kaikki. Olet saavuttanut myös toimistossamme aivan erityisen aseman, eikä syyttä: olet myyttinen, eeppinen, valloittava, tinkimätön – me arvostamme kaikki sinua tavattoman paljon. Sinulla on ainutlaatuinen polku takanasi, joka onneksi jatkuu: Pentti jos kuka on ansainnut yli-insinöörin arvonimensä”, toteaa Jyrki puheessaan.

Nyt taitaa olla ”roskia” useammankin Pentin kollegan silmäkulmassa. Vielä kerran: sydämelliset onnittelut yli-insinöörille!