Jenkkifutiksen, opiskelun ja rakennesuunnittelun yhdistelmä

Roostersin puolustuksen linjamies Lauri Vainio, 27, on aloittanut amerikkalaisen jalkapallon pelaamisen Suomen pääsarjatasolla, Vaahteraliigassa jo vuonna 2007. Lajissa menestyminen on edellyttänyt Vainiolta omistautumista. Kauden aikana joukkue treenaa kolmesti viikossa ja pelejä on keskimääriin kerran viikossa. Talvella, pelien ollessa tauolla, treenataan niin ikään kolmesti. Joukkueen yhteisten treenien lisäksi Vainio tekee kolme omatoimista kuntosalitreeniä.

Tiukka treenitahti ja kovaotteinen laji vaativat urheilijalta jämäkkyyttä ja periksiantamattomuutta. 110-kiloisella Vainiolla molempia tuntuisi riittävän, vaikka muille jaettavaksi. Linjamiehen asenne pysyy ruodussa myös pukukopin ovien sulkeuduttua.

Diplomi-insinöörin paperit pian kourassa

Vainio on urakoinut itsensä peliuran ohessa rakennusinsinööriksi Metropolia ammattikorkeakoulusta. Sen jälkeen opinnot ovat jatkuneet Aalto-yliopistossa maisteriopintojen parissa. Miehen tavoitteena on saada diplomi-insinöörin tutkintoon vaadittavat opinnot kasaan kuluvan vuoden aikana.

– Loppuvuoden aikana teen vielä diplomityöni valmiiksi. Teen opinnäytetyöni IdeaStructuralle puurakentamisesta, Vainio kertoo.

Vaikka Vainio siirtyi ammattikorkeakoulusta suoraan yliopistoon, hän on ennättänyt nähdä kattavasti työelämää. Vainio aloitti työt IdeaStructuralla opintoihin kuuluvan työharjoittelun merkeissä vuonna 2012 – samana vuonna hän nappasi myös ensimmäisen SM-kultansa. Onnistuneesti startannut yhteistyö jatkui ammattikorkeakoulun toisen työharjoittelun ja opinnäytetyön merkeissä. Kesätöitäkin Vainio on tehnyt IdeaStructurassa jo useampana suvena.

– Koulussa pääaineeni on ollut rakennetekniikka, mutta IdeaStructuralla olen päässyt tekemään rakennesuunnittelun ohella esimerkiksi kuntotutkimuksia ja valvontatöitä, Vainio sanoo.

Työajan joustavuus helpottaa urheilemista

Pelaamisen, opiskelun ja työn yhdistäminen on edellyttänyt Vainiolta ajankäytön tarkkaa suunnittelua. Huolella laaditut tehtävälistat, tarkat aikataulutukset ja ennakointi ovat olleet tässä tärkeässä roolissa. Toki myös hyvästä fyysisestä kunnosta on ollut hyötyä.

Vainio jakaa kiitosta myös IdeaStructuralle, sillä töiden tekemisessä on aina tarvittaessa joustettu.

– IdeaStructura on mahdollistanut työaikajoustot esimerkiksi silloin, kun olen lähtenyt joukkueen kanssa pidemmälle pelimatkalle. Olen esimerkiksi pystynyt korvaamaan lyhyemmän työpäivän tekemällä toisena päivänä pidempään töitä. Voin tehdä töitä tarvittaessa myös kotoa käsin, Vainio kiittelee.