IdeaStructura mukana Vuoden 2023 Betonijulkisivu -arkkitehtuuripalkitussa kohteessa

Betoniteollisuus ry:n elementtijaoksen Betonijulkisivuarkkitehtuuripalkinnon tarkoituksena on tuoda esiin onnistuneesti toteutettuja betonijulkisivukohteita suunnittelijoineen. Vuoden 2023 palkitun kohteen arkkitehtuurisuunnittelusta on vastannut Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen Oy. Kohteen rakennesuunnittelusta on vastannut puolestaan IdeaStructura.

”Vuoden 2023 palkinnon saaja, Namikan koripalloareena Helsingin Pakilassa, on urheiluhallien joukossa upea poikkeus. Areenan arkkitehtuuri on harkittua ja pysyvän oloista, urheiluhalliksi jopa syvällistä. Kokonaisuus on arkkitehtuuriltaan kaunista, kestävää ja käytettävää. Vaikka kokonaisuus on helposti ymmärrettävissä yhdellä katseella, on paikassa tilaa myös yllätyksille, hienoille yksityiskohdille ja tilakokemuksille”, tuomaristo kiittelee palkintoperusteluissaan.

Onnistunut mitoitus on ilo silmälle

”Laadukkaasti ja mittatarkasti toteutettujen julkisivujen kolmiulotteinen kuvio on haettu koripallon historiasta, pelin varhaisimmasta korityypistä, puukapuloista tehdystä korista. Korkean urheiluhallin umpiseiniä on jäsennelty oivallisesti vaakalinjoja korosta-en. Pystykiilojen vuorottelevat teräväpiirteiset varjot rytmittävät pintaa pienempiin osiin. Mittakaavan hallinta yhdistettynä elementtijakoon on taitavaa, harvoin saa nähdä näin oikeaan osunutta mitoitusta, missä ei ole jakojäännöksiä rytmiä häiritsemässä. Lopputuloksena on nähtävissä niin suunnittelijoiden kuin valmistajien onnistunut yhteistyö”, tuomaristo jatkaa.

Koris on kovassa nosteessa

”Meistä insinööreistä on todella hienoa kun saa olla mukana vaikuttamassa kaupunkikuvaan, ja koripallomiehenä olen aivan erityisen ilahtunut, kun poikkeuksellisen puhutteleva koripalloareena on saanut hetkensä parrasvaloissa. Korishan on ollut viime vuodet kovassa nosteessa – on tärkeää, että juniorikoripalloilijat ovat saaneet käyttöönsä vertaansa vailla olevan areenan”, Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja sanoo.


Palkitut
Arkkitehtisuunnittelu: Arkkitehdit Rudanko + Kankkunen oy
Rakennuttaja/tilaaja: Helsingin NMKY ry
Elementtisuunnittelu: IdeaStructura Oy
Rakennusurakoitsija: NVV Suomi Oy
Julkisivun Umbra-käsittely: ART-Betoni Oy
Betonielementtitoimittaja: Betset Oy