IdeaStructura rakennesuunnittelijana palkitussa MTK-opiston korjaushankkeessa

Ensimmäiset asukkaat ovat päässeet muuttamaan tammikuun alussa vuosia pääosin tyhjänään olleeseen entiseen MTK-opiston taloon Tapiolaan. IdeaStructura sai olla mukana tässä mielenkiintoisessa ja suojellun talon vaativassa korjaushankkeessa, joka sai kunniamaininnan Hurraa-palkinnonjakotilaisuudessa.

Espoon ympäristö- ja rakennuslautakunta ja Espoon rakennusvalvonta myöntävät vuosittain tunnustuksen erityisen ansiokkaasti ja onnistuneesti toteutetulle rakennettuun ympäristöön liittyvälle teolle. Vuoden 2022 Hurraa-palkinnon sai Kirstinmäen asuinkerrostalojen korttelikokonaisuus. Vanhan MTK-opistorakennuksen muutostyöt kehitysvammaisten henkilöiden palvelu- ja hoivakodiksi huomioitiin puolestaan Hurraa-kunniamaininnalla.

Merkittävä osa Tapiolan kulttuurihistoriaa

”Tämä oli mielenkiintoinen projekti, eikä aivan helpoimmasta päästä. Kun rakennus on suojeltu osittainkin, kuten MTK-opisto on, joutuu suunnittelija käyttämään luovuuttaan päästäkseen kaikin puolin toimivaan ja hyvään lopputulokseen. Yhteistoiminta sujui erittäin hyvin Espoon rakennusvalvonnan kanssa, ja täytyy sanoa, että olemme itsekin tyytyväisiä lopputulokseen”, hankkeen rakennesuunnittelijat, Juha Koskinen ja Niko Lipsanen kertovat.

MTK-opiston julkisivu, eteisaula, lehtisali ja porrashuoneet ovat suojeltu.

Tilojen käyttäjiltä kiitoksia

”Olemme todella innoissamme saadessamme työskennellä tässä pieteetillä korjatussa rakennuksessa. Eteisaulan tunnelma on aivan erityinen, sen kautta on mukava tulla aamuisin töihin. Tilojen esteettömyys on huomioitu hienosti, mikä on meille tärkeä asia. Paikan sijainti on myös aivan erinomainen, kun pääsemme kävellen melkein minne vain: meren äärelle, kulttuurin pariin ja Ainoan kauppakeskukseen tai kuten tässä taannoin, penkkariajelua katsomaan”, Rinnekodin palveluyksikön johtaja Hanna-Leena Leinonen kertoo.

Kiitos kaikille projektissa mukana olleille idisläisille

”On hienoa, kun käyttäjien positiiviset kokemukset kantautuvat meidän suunnittelijoillemmekin asti. Nämä ovat varmasti hetkiä, jolloin on helppo muistaa, miksi tekemällämme työllä on todellinen merkitys. Olen iloinen kaikkien projektissa olleiden puolesta: Hurraa-kunniamainintaa arvostetaan”, Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja sanoo.

Kiitokset MTK-opiston korjaushankkeessa mukana olleille idisläisille eli Juha Koskiselle, Kyösti Koskiselle, Niko Lipsaselle, Elina Marttilalle, Ari Pesoselle, Teemu Viialalle ja Erno Vuodille.

Talon uusi elämä

Auringonsäteet leikittelevät keltaiseksi rapatun talon seinämillä kauniisti: 1950-luvun alussa valmistunut arkkitehti Veikko Leistenin käsialaa oleva rakennus on saanut ensimmäiset uudet asukkaansa. Myös päiväkeskuksen toiminta on alkanut vireästi. Vuosia tyhjänä ollut rakennus on remontoitu seuraaville käyttäjille.