IdeaStructura mukaan Lahden kaupungintalon peruskorjaushankkeeseen

SRV ja Lahden kaupungin Tilakeskus ovat allekirjoittaneet sopimuksen Lahden kaupungintalon perusparantamisesta ja uudistamisesta. Allianssina toteutettavan hankkeen tavoitekustannus on noin 18,6 miljoonaa euroa. Välittömästi käynnistyvän kehitysvaiheen suunnitteluosapuolina toimivat Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy, Granlund Oy ja IdeaStructura Oy. Allianssin toteuttajaosapuolena toimii siis SRV.

Kehitysvaiheen aikana edistetään hankkeen suunnittelua ja tehdään valmistelevia töitä. Rakentaminen pääsee vauhtiin kesällä 2021 ja rakennuksen käyttöönottoarvio on keväällä 2023.

Eliel Saarisen suunnittelema arvorakennus

”Olen erittäin tyytyväinen päästyämme mukaan suunnitteluun. Vuonna 1912 valmistunut rakennus on Eliel Saarisen suunnittelema: kiinteistö on hyvin merkittävä rakennustaiteellisesti ja kulttuurihistoriallisesti, sijaintikin on Lahden paraatipaikalla. Kiinteistö korjataan rakennuksen alkuperää kunnioittaen”, IdeaStructuran toimitusjohtaja Jyrki Jalli kertoo.

Rakennus kuuluu Mariankadun seremonia-akseliin, joka on merkitty maakunnallisesti arvokkaiden kulttuuriympäristöjen luetteloon ja listattu valtakunnallisesti merkittävien rakennettujen kulttuuriympäristöjen luetteloon.

Allianssikohde

”Lahden Tilakeskus on valinnut kaupungin merkittävän julkisen arvorakennuksen toteutusmuodoksi projektiallianssin. Tavoitteena on yhdistää suunnittelijoiden, toteuttajan ja tilaajan voimavarat hankkeen parhaan lopputuloksen saavuttamiseksi sekä laadullisesti että kustannustehokkaasti”, toteaa Lahden Tilakeskuksen projektipäällikkö Sari Honkanen.

Pääkuva: Lassi Häkkinen / Lahden kaupunki

Hankkeesta myös Projektiuutisissa ja Rakennuslehdessä