IdeaStructura mukaan Finlandia-talon suunnittelijatiimiin

Finlandia-talon konsertti- ja kongressisiivessä alkaa mittava remontti keväällä 2022. Asiasta päätettiin, kun Helsingin kaupunginvaltuusto hyväksyi kokouksessaan uuden hankesuunnitelman keskiviikkona 10.4.2019.

Remonttitarve kellarista katonharjalle

Arkkitehti Alvar Aallon suunnittelema Finlandia-talo on pian 50-vuotias. Aiemmat korjaukset on pystytty tekemään vaiheittain käynnissä olevan toiminnan rinnalla. Nyt tehtäviä korjauksia ei ole mahdollista tehdä osakorjauksina, koska julkisivut, vesikatto ja talotekniset järjestelmät ovat kaikki elinkaarensa loppupuolella.

Julkisivumateriaalia ei ole päätetty

Julkisivukorjaukset tehtiin parikymmentä vuotta sitten Carraran marmorilla, mikä oli myöskin 1971 valmistuneen Finlandia-talon alkuperäinen julkisivumateriaali. Nyt valittavasta pintamateriaalista ei ole vielä päätöstä; vaihtoehtoina on marmori, valkoinen graniitti, valkobetoni ja keraaminen laatta. Pintamateriaalitutkimuksien on tarkoitus valmistua tämän vuoden lopulla.

Yhdessä Sitowisen kanssa

IdeaStructura toimii korjausrakentamishankkeessa yhdessä Sitowisen kanssa. IdeaStructura vastaa rakenneteknisestä ja rakennusfysikaalisesta suunnittelusta ja Sitowise kallio- ja geoteknisestä suunnittelusta.

Entäpä toimitusjohtajan ajatukset?

”On todella hienoa päästä suunnittelemaan Suomen ikonisinta rakennusta, joka haastaa kaikki suunnittelijat näyttämään parasta osaamistaan. Kohteen monimuotoisuus ja suojelustatus tekevät kohteesta erityisen mielenkiintoisen, julkisivuratkaisusta puhumattakaan. Rakennusfysikaalisesti kyseessä on melkoinen haaste”, kertoo Jyrki Jalli, IdeaStructuran toimitusjohtaja.

Juttua aiheesta lisää Helsingin Sanomista ja Rakennuslehdestä