IdeaStructura Lapset mukaan töihin -päivässä

Tänään oli lasten vuoro valloittaa IdeaStructura ja etenkin IdeaPajan tienoo, kun osallistuimme kansalliseen Lapset mukaan töihin -päivään. Toimistomme kahvio täyttyi heti aamusta kaiken ikäisistä lapsista, jotka asettuivat sujuvasti pitkäksi venytetyn pöydän äärelle nauttimaan aamiaisesta.

”Osallistuimme vuosi sitten ensimmäisen kerran Lapset mukaan töihin -päivään: kokemuksen ja palautteen perusteella uudelleen osallistumisen puolesta oli helppo liputtaa. Toiveenamme on viettää mukava päivä ja olisi tietenkin hienoa, jos lapset ymmärtäisivät hieman paremmin, minkälainen äidin tai isän työpaikka on ja mitä vanhemmat tekevät työkseen”, Essi Eräpolku ja Vilma Tolonen Idiksen toimistolta kertovat.

”Vastuullisuus näkyy Idiksessä myös osallistumisena Lapset mukaan töihin -päivään. Olisi helppoa sanoa, että emme osallistu, mutta minusta on aina todella hienoa, kun työntekijät ovat itse aloitteellisia, ja sitä he ovat toden totta päivän järjestelyjen suhteen olleet. Tämä on tärkeä päivä molemmille, niin lapsille kuin vanhemmillekin”, IdeaStructuran toimitusjohtaja, Jyrki Jalli innostuu kehumaan porukkaansa.

Vauvavuosi

”Tällaisena päivänä on tavattoman mukava puhua ylipäätään lapsista ja myös niistä kaikkein pienimmistä sellaisista. Olen ollut erittäin onnellinen jokaisesta vauvauutisesta: kulunut vuosi on ollut meillä Idiksessä todellinen babyvuosi! Onneksi ajat ovat muuttuneet sitten omien ”vauvavuosieni”, jolloin isät viettivät yleensä vain kahden viikon isyysloman lapsen syntymän yhteydessä, ja senkin hieman huonolla omallatunnolla. Nyt useimmiten molemmat vanhemmat pitävät vanhempainvapaansa ja niin sen juuri pitääkin olla”, Jyrki sanoo.

Vauvasta teekkariin

Nuorin lapsivieraistamme oli viiden kuukauden ikäinen Teo. Hän oli oppinut kääntymään jo vatsalleen sitten viime toimistovierailunsa. Teo sai seuraa seitsenkuisista Milasta ja Veerasta, jotka hekin pääsivät IdeaPajan lattialle pyörähtelemään, kuten myös jo teekkari-ikään ehtineestä Lotasta, joka oli silmin nähden innoissaan saatuaan suloiset vauvat syliinsä. ”Järjestin kalenteristani heti vapaan aamupäivän, kun isäni kertoi tapahtumasta ja vauvatrion osallistumisesta”, Lotta nauraa.

Toimitusjohtajan satutunti

Satutunnin alussa Jyrki kyseli lapsilta, minkälaista työtä IdeaStructurassa mahdetaan tehdä. ”Ainakin täällä juodaan paljon kahvia”, Mimmi huikkasi. ”Tehdään töitä”, Eemil jatkoi. ”Mun isä suunnittelee ja sillä on palavereja”, Vellamo kertoi. ”Tärkeitä töitä”, Oiva sanoi. ”Täällä suunnitellaan sellaisia korjattavia taloja”, Veikka kertoi. ”Mun isä käy Malmin lentokentällä, se suunnittelee siellä, kun muut tekee”, Viivi huikkasi. ”Töitä, töitä”, Jolle kiteytti.

Biljardihuoneen lattialle oli varattu muutama satukirja. Tarkoitus oli, että lapset olisivat valinneet eepoksista kaikille mieluisen sadun, mutta toisin kävi. He halusivat kuulla Jyrkin itse sepittämän tarinan Köklömönkijöistä.

Huomaamatta ei jäänyt, kuinka toimitusjohtaja oli elementissään kertoessaan Jouni Jouhisorsan, Kalle Köklömönkijän, Olli Otson ja Närhätilhen seikkailuista. Kuulijakunta osallistui aktiiviesti sadun juonen rakentamiseen, ja niin kuin saduissa aina, myös tämä satu sai päättyä onnellisesti: Olli Otso sai monta uutta ystävää.

Kiitos kaikille osallistujille

Satutunnin päätteeksi lapsille ja heidän vanhemmilleen tarjottiin vielä lounas ja siten päivä olikin valmis päättymään ongintaan ja hienojen diplomien jakoon. Mimmi halusi vielä antaa Jyrkille mainion piirustuksen, jonka nuori taiteilijan alku oli ennättänyt tehdä kiitokseksi satutunnin vetäjälle.

Normaalisti rauhallinen avokonttorin tunnelma muuttui hetkessä elämänmakuiseksi – suuri kiitos siitä Eemil, Eevi, Hilda, Ilona, Jolle, Konsta, Lotta, Mila, Mimmi, Monni, Oiva, Teo, Veera, Veikka, Vellamo, Viivi ja vanhemmat!