Harjoittelijoiden kesäpäivä oli niin onnistunut, että siitä taitaa tulla traditio

IdeaStructuraan on otettu joka kesä insinööriharjoittelijoita, kesähessuja, ja niin teimme tänäkin kesänä: meillä on 12 harjoittelijaa, joista seitsemän on Helsingin toimistolla ja muut viisi Idiksen muiden paikkakuntien toimistoilla. Pääsemme nyt viettämään kesäpäivää harjoittelijoiden kera Idiksen Helsingin toimistolle, tapaamaan toimitusjohtajan ja piipahtamaan pakopelihuoneessakin.

”Jo vuosien ajan tapanamme on ollut kutsua harjoittelijat toimitusjohtajan lounaalle Talin Golfklubin ravintolaan. Niinpä pääsin nytkin tutustumaan harjoittelijoihin vähän paremmin, ja he pääsivät esittämään minulle visaisia Idis-kysymyksiään”, yrityksen toimitusjohtaja, Jyrki Jalli kertoo.

Ensimmäiset kesäpäivät

An Cong, yksi harjoittelijoistamme ja kesäpäivän ideanikkari, luotsasi hienosti insinööriopiskelijoita koko päivän ajan.

An oli suunnitellut toimivan kokonaisuuden, jossa oli sopivasti hyötyä ja hupia: An esitteli ensin Helsingin toimistoa muiden paikkakuntien kesäharjoittelijoille. Sitten siirryttiin biljardihuoneeseen LinkedIn-koulutusta varten. Jokainen sai luoda oman profiilin tai päivittää olemassa olevaa profiilia, ja valokuvaaja oli myös paikalla ottamassa ammatimaiset kuvat profiiliin.

Aamusta iltaan kestänyt kesäpäivä oli Idiksen ensimmäinen, ja harjoittelijoilta saadun palautteen perusteella niin hyödyllinen ja antoisa, että kesäpäivästä tehtäneenkin traditio. Päivässä ehti hyvin tutustua kaikkiin kesäharjoittelijoihin ja jakamaan fiiliksiä omista työtehtävistä.

Toimitusjohtajan lounas

”Odotan joka vuosi kovasti tj-lounasta nuorten insinööriharjoittelijoiden kanssa! Minusta on tietenkin mahdottoman mukavaa päästä kertomaan kohta jo 11 vuoden ikään ehtineestä yrityksestämme, sen taustoista ja synnystä, kenties myös hassuista kommelluksista, joista arjen kiireessä ei pääse kertomaan. Mutta aivan erityisen hienoa on harjoittelijoihin tutustuminen ja nautin, kun pääsen kuulemaan heidän ajatuksiaan tulevaisuudesta, tekniikasta – nykypäivästä ylipäätään. Minäkin tunnen nuortuvani energisten insinööriharjoittelijoiden parissa, ja huomaan muistelevani hymyssä suin omia opiskeluaikojani”, Jyrki sanoo.

Matka vei pakopelihuoneeseen

”Jatkoimme toimistolta pakopelien maailmaan. Jakauduimme kahteen eri tiimiin, mutta meillä oli samat pakohuoneet ratkaistavana. Oli hauskaa nähdä, miten tiimit tekivät yhteistyötä ja yrittivät selviytyä pakohuoneesta ulos tunnin sisällä. Tiimiydyimme mielestäni oikein hyvin, pelit olivat jänniä ja ratkaisut eivät olleet mitenkään itsestäänselviä! Pelien päätyttyä siirryimme Lie Mi -nimiseen ravintolaan päivälliselle. Tämän jälkeen lähdimme vielä puistoon viettämään aikaa ja nauttimaan kesän lämmöstä. Kiitos vielä minunkin puolestani kaikille mukavasta kesäpäivästä”, iloinen An sanoo.