Halu kehittyä toi Henrin IdeaStructuralle

Rakennusinsinööri Henri Kuutti työskenteli ensimmäiset työvuotensa suuressa suunnittelutoimistossa. Hän halusi laajentaa osaamistaan ja hakeutui IdeaStructuralle monipuolisten työtehtävien pariin.

Henri näki Rakennuslehdessä IdeaStructuran työpaikkailmoituksen ja tutustui yrityksen nettisivuihin. Hän huomasi, että IdeaStructuralla työskentelee eräs hänen vanhoista opiskelukavereistaan. Soitto kaverille vakuutti Henrin, joten hän päätti lähettää työhakemuksen. Pian Henri jo työskentelikin IdeaStructuralla.

– Ajattelin, että täällä pääsisin tekemään mahdollisimman monipuolisesti suunnittelutöitä ja oikeassa olin. On ollut äärimmäisen mielenkiintoista ja virkistävää päästä tekemään uudenlaisia työtehtäviä. Koen myös sopeutuneeni porukkaan erittäin hyvin. Täällä organisaatio on ohut ja päätöksiä pystytään tekemään tarvittaessa nopeastikin.

Haastavia muutoskohteita

Ensimmäisen vuoden aikana Henri on ollut suunnittelemassa vanhan teollisuuskiinteistön muuttamista korkeakoulun kampukseksi ja liki 100-vuotiaan asuinrakennuksen ullakon muuttamista asunnoiksi. Osaaminen uudiskohteiden suunnittelustakaan ei pääse unohtumaan, sillä Henrin tehtälistalla on myös muutaman uudiskohteen suunnittelu.

– Ullakkorakentamisprojekti oli mielenkiintoinen hanke. Vanhoja rakennepiirustuksia ei ollut enää saatavissa, joten matkan varrella tuli koko ajan yllätyksiä vastaan. Rakennesuunnittelijan rooli oli tärkeä koko rakennusprojektin ajan ja työmaakäyntejä kertyi paljon, Henri muistelee.